Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχει Πύργος Μπαζαίου στο Σαγκρί της Νάξου....υπάρχει Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού. VIDEO

Πύργος Βαζαίου;;;; ή Ιερά Μονή
Τιμίου Σταυρού;;;
VIDEO
Ο κ Μπαζαίος παραχαράσσει την ιστορία του τόπου και της Νάξου. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παροναξίας Πατήρ Κωσταντίνος Κύλης   στην εκδήλωση "πολιτιστική κληρονομιά ως παράγοντας .....
αειφόρου ανάπτυξης" που πραγματοποιήθηκε  στη Σχολή Ουρσουλινών στην Χώρα Νάξου  με αφορμή το σημαντικό έργο αποκατάστασης του Ι. Ναού της Αγίας Κυριακής στήν Απείρανθο ,  ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες  και την  αρχαιολογική υπηρεσία για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την αναστήλωση των Ιερών αυτών μνημείων που είναι και μνημεία αλλά ... είναι κυρίως Ιεροί Ναοί διότι ανηγέρθησαν προς δόξα Θεού. 

Στην Νάξο σώζονται  περίπου 150 Βυζαντινοί Ναοί και 250 στρώματα τοιχογραφιών διαφόρων εποχών.
Οι Ι. Ναοί με τοιχογραφίες της εικονομαχίας είναι 20.
Υπενθύμησε ότι ως Μητρόπολη τονίζουμε στους πιστούς ΜΗΝ κτίζετε καινούργιους  Ναούς αναστηλώνετε τους παλαιούς.
Παρατήρησε όμως και τόνισε στους ομιλητές ότι ΔΕΝ υπάρχει Πύργος Βαζαίου.....  ΥΠΑΡΧΕΙ Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού.  Ο κ Μπαζαίος, είναι παραχαράκτης της ιστορίας της Νάξου όπως επίσης και όσοι συμμετέχουν σε αυτό το αλισβερίσι.
Ο Πύργος Μπαζαίου με τις τοιχογραφίες που ευρέθησαν και βάση των ερευνών του Μαστορόπουλου  όπως επίσης και το Καθολικό του 12 Μ.Χ. αιώνος της Μονής που δεν το παρασουσιάζει ο κ Βαζαίος στους επισκέπτες, αποδεικνύεται ότι είναι Tετρακιόνιος Nαός .
Ο κ Μπαζαίος δεν επιτρέπει να γίνεται Θεία Λειτουργία ,   όταν Αυτός ο Ι. Ναός  από τον 10ο αιώνα και σύμφωνα με τον νόμο του 1834 τελούσε Θείες Λειτουργίες κάθε μήνα.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Σ. Δελλαμάνης

Δείτε την παρέμβαση του Ιερέα Κωνσταντίνου Κύλη όπως την κατέγραψε η κάμερα του Kyklades News Agency.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου